A93B_logo

Без римських канікул: Італія залишається закритою для українських туристів до 15 березня

31 Січня, 2022 3 хв Автор ebilet
италия

Італія з 1 лютого продовжує заборону в’їзду в країну українцям, навіть вакцинованим. Дія нового указу, згідно з яким наша країна входить до категорії Е (небажаних для в’їзду) триватиме до 15 березня, після чого його можна переглянути. Нагадаємо, 15 грудня італійський уряд перемістив України з категорії D (країн, з яких приймають туристів) до категорії Е, таким чином практично повністю закривши для нас відпочинок у Мілані та Римі.

Одночасно Італія спростила правила в’їзду для туристів з країн ЄС – їм достатньо пред’явити «зелену перепустку» (сертифікат про вакцинацію або одужання після коронавірусу) без здачі ПЛР-тесту або карантину.

Немає правил без винятків: хто з українців може в’їхати до Італії

В указі є умови, які дозволяють в’їзд до країни певним категоріям українців, зокрема:

  • особам, у яких є дозвіл на проживання в Італії та членам їх сімей;
  • особам, які перебувають у тривалих відносинах з громадянами Італії або ЄС, які проживають в Італії, навіть якщо вони не живуть разом;
  • громадяни, які їдуть до Італії з метою навчання, роботи, термінової ситуації. Мету поїздки слід підтвердити документально;
  • спортсмени, судді, технічні фахівці та журналісти, які приїжджають на спортивні змагання.

Всім зазначеним вище громадянам необхідно до відльоту заповнити в електронній формі Passenger Locator Form, пред’явити сертифікат про вакцинацію та негативний тест на Covid, після прибуття пройти десятиденний карантин, після чого знову скласти тест на коронавірус.

На кого не поширюється заборона?

Заборони на відвідування не поширюються на членів екіпажів літаків та суден, людей, зайнятих у сфері туризму. Також дозволено в’їзд для українців, які до цього подорожували в країнах групи А – таких лише дві, Ватикан та Сан-Моріно. Дозволено перебування в Італії транзитом терміном до 36 годин.

Читайте також