A93B_logo

Куди полетіти відпочивати на 14 лютого та 8 березня 2022 року?

4 Лютого, 2022 9 хв Автор ebilet

Дарувати на 14 лютого або 8 березня сотню яскраво-червоних троянд – банально. Найкращий подарунок – це емоції. Безпрограшний варіант подарувати коханій людині незабутні моменти та яскраві враження – організувати подорож. І одразу прибираємо всі аргументи проти – це недорого. Про найпопулярніші маршрути для короткого вікенду на 14 лютого та 8 березня 2022 року – у нашому матеріалі.

Пристрасні іспанські канікули

Іспанія непередбачувана і прекрасна будь-якої пори року. Теплі речі з собою бажано захопити, але вони можуть і не знадобитися – вас може зустріти як сонячний день і +20, так і сильний снігопад. Хоча все одно буде набагато тепліше, ніж в Україні – в середньому температура наприкінці зими в залежності від регіону варіюватиметься в діапазоні +7-+13 градусів. Найпопулярніші напрямки – це:

  • Барселона. Подивіться на Санграда Фаміліа, прогуляйтеся Готичним кварталом, відвідайте музей Пікассо і обов’язково киньте монетку в Магічний портал – щоб повернутися в горде місто ще раз;
  • Аліканте. Це перлина Середземномор’я, курортне містечко на узбережжі Коста-Браво, прекрасне будь-якої пори року. Білі яхти, просторі набережні, фешенебельні готелі та чудова кухня – тут все створено для комфорту та чудового відпочинку туристів;
  • Валенсія. Тут багато визначних пам’яток, але можна і просто насолодитися іншою культурою, не відчуваючи себе туристом на екскурсії. Місто дуже багатогранне, і кожна його сторона по-своєму приваблива.

Відпочинок гарантовано буде цікавим. Можна піти на танцювальний вечір у ритмах фламенко, познайомитись із унікальною архітектурою чи влаштувати гастро-тур. А ще у лютому-на початку березня у бутіках проходять сезонні розпродажі, і можна придбати брендові речі за смішними цінами.

Для поїздки достатньо мати сертифікат про вакцинацію з двома дозами вакцини. Якщо після останньої пройшло більше 270 днів, буде потрібний бустер. Електронний сертифікат у «Дії» підходить.

Гостинна Грузія

У Грузію треба їхати, щоби повернути віру в людство. Ніде у світі ви знайдете такої гостинності та дружелюбності. Будьте готові забути про дієту та поринути в абсолютний гедонізм. У Тбілісі можна полетіти за 924 гривень, у Батумі – за 927. Можна поїхати на гірськолижний курорт, можна залишитися у місті та насолоджуватися їжею, привітністю та густим червоним вином. Вечори біля каміна віч-на-віч, сніданки ближче до полудня, обіди в сімейних ресторанчиках, екстрим у поїздках містом з місцевими таксистами – ви точно знайдете, чим зайнятися. Ще один плюс – багато хто говорить російською, тому якщо ваша англійська слабка, дискомфорту не буде. Уточнюйте, що ви з України – грузини дуже люблять нашу країну. Карантина при в’їзді немає, але потрібно пред’явити сертифікат про повну вакцинацію (дві дози + бустер, якщо з моменту останнього уколу минуло більше 9 місяців) або негативний тест на коронавірус.

Романтичні побачення у Парижі

День усіх закоханих та французькі канікули – це ідеальне поєднання. У цьому місті – все для кохання. Програма-мінімум – подивитися на вечірній Париж з панорамного майданчика Ейфелевої вежі, випити кави біля Тріумфальної арки (приходьте сюди вранці – менше туристів), повечеряти в затишному ресторанчику та послухати вуличних музикантів на Монмартрі. Напередодні Дня Святого Валентина у Парижі витають ферамони кохання. Пропозицій по квитках до Парижа дуже багато, і якщо замовити їх заздалегідь, можете дуже добре заощадити по грошах – найдешевші квитки коштують від 865 гривень. Крім сертифікату про вакцинацію, для в’їзду знадобиться тест, зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину кордону.

Східна казка у Туреччині

Східна екзотика Стамбула – те, що потрібно для освідчення в коханні та нової пристрасті у стосунках. Якщо на пляжі в all inclusive їдуть заради лінивого відпочинку та рівної засмаги, Стамбул – місто, в якому ваш фітнес-браслет показуватиме активність у 2-3 рази вище за звичайну. Замовляти екскурсію не обов’язково – просто йдіть, куди веде серце. Обов’язково загляньте на базар і поторгуйтеся з продавцями, навіть якщо ціна на шикарні хустки або прикраси вас повністю влаштовує – для місцевого населення торги вважаються традицією та проявом поваги. Випийте чаю у вуличному кафе, пофотографуйте котиків та прогуляйтеся церквами – тут у величезній кількості представлені як мечеті, так і християнські храми. Полетіти до Стамбула можна від 1500 гривень. Для в’їзду достатньо сертифіката про повну вакцинацію, якщо його немає, можна зробити тест на Covid.

Італія – під питанням

А ось до Італії на ці свята можна і не потрапити – поки що країна закрита для туристів, і ситуація з поширенням коронавірусу там складна. Але якщо все зміниться, поцікавтеся авіаквитками в Рим, Мілан, Венецію, Неаполь. Там і до карантину було шикарно, а після зняття обмежень скучила за туристами Італії точно намагатиметься догодити кожному гостю.

Демократичне ближнє зарубіжжя

Якщо бюджет обмежений, то не варто відмовлятися від подорожей – просто вибирайте країни ближнього зарубіжжя. Туди і переліт буде коштувати недорого, і ціни в ресторанах та апартаментах не дуже відрізняються від київських. Серед найпопулярніших напрямків – Угорщина, Польща, Чеська Республіка. За 190 гривень ви можете полетіти в Будапешт, прогулятися по набережній із кинутими туфлями, сходити в Купальні та познайомитись із середньовічними замками. Якщо це ваша перша поїздка до Чехії, почати знайомство з країною потрібно однозначно з Праги. Без знижок авіаквитки туди можна купити лише за 790 гривень. Прага – це одне з найкрасивіших західноєвропейських міст, з унікальною готичною архітектурою та величезною кількістю визначних пам’яток. Плюс чеська кухня, пиво та фірмові трав’яні настоянки, які доповнять відпочинок. А ось у Польщі одразу кілька міст варті того, щоб провести в них уїк-енд на День Святого Валентина. До речі, поїздка до Польщі обійдеться набагато дешевше, ніж вечеря в ресторані у Києві – полетіти до Варшави можна за 200 гривень, до Кракова за 180, а до Катовиці за 199. Правила в’їзду до країн ближнього зарубіжжя досить демократичні, вас пустять за наявності сертифіката про повну вакцинацію без зайвих питань.

Дуже привабливі умови: відкриті пропозиції ціною до 10 євро

На окрему увагу заслуговують спеціальні програми від авіакомпаній, з якими ви можете відлетіти в іншу країну менше, ніж за 10 євро – квитки на потяг до Львова коштуватимуть дорожче. Їх ви знайдете за допомогою пошуку на сайті в розділі Куди відправитися за 10 €? Знижки можуть досягати 90%: наприклад, політ Київ-Польща коштуватиме 140 гривень, а Одеса-Дюссельдорф (Німеччина) – 215 гривень. Враховуйте, що спеціальні тарифи швидко розкуповують, тому потрібно регулярно переглядати оновлення і не зволікати, якщо з’явилися квитки в напрямі, що вас цікавить. Тому рекомендуємо додати цю сторінку до закладок на своєму комп’ютері або смартфоні.

Читайте також