A93B_logo

Німеччина посилює правила для українських туристів

31 Січня, 2022 2 хв Автор ebilet

Через епідеміологічну ситуацію Німеччина запроваджує суворіші правила для в’їзду українських громадян. Україна увійшла до списку країн із високим ризиком коронавірусної інфекції, що й спричинило нововведення. Обмеження почали діяти із 30 січня.

Тепер вільний в’їзд доступний лише повністю вакцинованим українцям або тим, хто має сертифікат про одужання. В іншому випадку необхідно пройти 10-денний карантин – втім, його термін може скоротитися до п’яти днів за умови негативного результату ПЛР-тесту. Перед поїздкою потрібно заповнити форму електронної реєстрації на сайті – ця норма поширюється на всіх, незалежно від статусу вакцинації, до неї вносяться дані про вакцинацію. Діти віком до 12 років теж проходять карантин, він може бути скорочений до 5 днів без тестування. Ці обмеження діють на всіх, хто прибуває до Німеччини з України незалежно від громадянства.

Що таке зона високого епідеміологічного ризику?

Зонами високого епідеміологічного ризику у Німеччині вважаються країни, у яких зберігається висока ймовірність зараження. Йдеться не лише про кількість інфікованих, але й рівень вакцинації населення, темпи поширення інфекції, завантаження лікарень. Якщо даних про поширення коронавірусу недостатньо або вони ховаються, країна також належить до зони високого ризику.

Україна потрапила до списку країн із високим рівнем ризику через високі темпи поширення хвороби. Сусідство їй склали Афганістан, Оман, Куба, Сінгапур, Гватемала, Пакистан, Киргизстан та інші країни. Обмеження діятимуть до 3 січня, після чого можуть бути переглянуті.

Читайте також