A93B_logo

Норвегія змінює правила в’їзду для туристів: карантин скасовується

29 Січня, 2022 2 хв Автор ebilet
норвегия

З 26 січня 2022 року у Норвегії змінилися правила для туристів. Там повністю скасували карантин для тих, хто прибув: навіть якщо ПЛР-тест покаже негативний результат, вас «не закриють».

При в’їзді всі туристи, незалежно від мети поїздки, здають тести – вакциновані один (при прибутті, в норвезькому аеропорту), а невакциновані два (у країні, звідки вони прибувають, і після прильоту).

Актуальні правила перетину норвезького кордону

Раніше норвезький уряд вимагав десятиденний карантин для невакцинованих, але з 26 січня він скасовується. Проте збереглися інші умови для перетину норвезького кордону:

  • необхідно зареєструватися на сайті reg.entrynorway.no. Це актуально для всіх туристів віком від 16 років;
  • невакцинованим туристам необхідно скласти тест на Covid-19 не більше ніж за добу до вильоту. Підійде як ПЛР, так і тест на наявність антитіл;
  • за наявності сертифіката міжнародного зразка про повну вакцинацію (дві дози + бустер, якщо після останньої дози пройшло більше 9 місяців) тест до вильоту не вимагається. Сертифікат може бути в електронній формі – українцям можна використати «Дію»;
  • всі, хто прилетів, незалежно від статусу вакцинації, роблять тест по прильоту в Норвегію. Це робиться прямо в аеропорту.

Зазначимо, що українці, які нещодавно перехворіли на коронавірусну інфекцію (штам не має значення) замість сертифікату про вакцинацію можуть пред’являти сертифікат про одужання. У цьому випадку вони також звільняються від тестування до відльоту.

Читайте також