A93B_logo

Португалія полегшує умови в’їзду для туристів

11 Лютого, 2022 2 хв Автор ebilet

Хороші новини з Португалії! Уряд скасував вимогу для вакцинованих туристів складати тест на Covid-19. Отже, ви зможете заощадити 15-20 євро в подорожі. Раніше туристам, які в’їжджали не із «зеленої зони» (зокрема, з України), потрібно було пред’явити результати негативного ПЛР-тесту, щоб пройти митний контроль.

Умови в’їзду до Португалії з України

За правилами, прийнятими португальським урядом, українські туристи повинні дотримуватись таких умов:

  • мати сертифікат міжнародного зразка (електронний у «Діє» підходить) про повну вакцинацію, тобто дві дози, а якщо з моменту останнього уколу пройшло більше 270 днів – ще й бустера. Підходять вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac (Coronavac), а також інші, які не застосовувалися в нашій країні для вакцинації населення;
  • заповнити форму PLF на сайті https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card. Це можна зробити безпосередньо перед вильотом або під час реєстрації на рейс.

Дітям до 12 років сертифікат про вакцинацію не потрібен, але вони здають тест на коронавірус. Якщо ж у вас немає сертифіката про вакцинацію, ви можете в’їхати в країну з негативним результатом тесту ПЛР або на антитіла, але його доведеться оновлювати кожні 72 години – інакше в громадські місця не пустять.

Найвигідніші пропозиції від авіакомпаній

Прямі рейси до Португалії пропонують авіаперевізники SkyUp та Wizzair. Придбати квиток можна на сайті e-bilet.com.ua.

Читайте також