A93B_logo

Як дістатися з Києва до аеропорту Бориспіль у 2022 році?

26 Січня, 2022 7 хв Автор ebilet

Приїхати в аеропорт вчасно і не хвилюватися, що через помилки в розкладі транспорту, затори або ремонт дороги ви запізнитесь на рейс не так вже й складно. Люди, які часто літають із Борисполя, знають усі варіанти та маршрути. Тим, хто у цій темі новачок, розповідаємо, як доїхати з Києва до аеропорту Бориспіль у 2022 році.

Потяг «Київ-Бориспіль Експрес»

kyiv-boryspil-express

Ціна 80 – 100 грн.

Якщо ви звикли тримати все під контролем, вам чудово підійде варіант поїздки експресом «Київ- Бориспіль». Він у дорозі рівно 40 хвилин, час може відрізнятися лише на 1-4 хвилини. Проте з початком карантину кількість поїздів на маршруті скоротилася, сьогодні потяги курсують із 6:30 ранку до 0:04 з інтервалом в одну-дві години. З розкладом можна ознайомитись на сайті «Укрзалізниці». Початок маршруту – на центральному вокзалі столиці «Київ Пасажирський», є зупинки на станціях «Видубичі» та «Дарниця». Дорослий квиток коштує 80 гривень, для дітей передбачено знижки. Купити проїзний квиток можна заздалегідь на станції – банківською картою в автоматах або у касі з оплатою готівкою, або вже у вагоні у кондуктора – там лише безготівковий розрахунок.

Автобус Skybus

Автобус Skybus Київ -Бориспіль

Ціна 100 грн.

До карантину це був чи не найзручніший спосіб доїхати з аеропорту до столиці і навпаки, але з початком пандемії та запровадження карантинних обмежень чіткого розкладу прямих автобусів немає – вони вирушають із Борисполя після прильоту чергового рейсу у міру заповнення. Перший Скайбас із Києва відправляється зі станції «Київ Пасажирський» о 6.30 ранку, останній – о 23.30. Додаткові зупинки робить автобус на метро Харківська. Розклад можна уточнювати день у день у диспетчера за телефоном +380954310717, але враховуйте, що він працює лише до 8 вечора. Вартість квитка по повному маршруту (від Південного вокзалу) – 100 гривень, якщо підсідатимете на Харківській – 60 гривень.

Міський громадський транспорт

Добиратися можна і комунальним транспортом – на метро, ​​міських автобусах та тролейбусах, а потім на маршрутці. Такий варіант підійде, якщо у вас із собою трохи багажу. Вам потрібно доїхати до станції метро «Бориспільська», а там є кілька спеціальних маршруток, які прямують до аеропорту. З центру міста в аеропорт їде міський автобус №2, у нього досить зручний маршрут, хоча через пробки дорога може забрати більше часу. Зате ви непогано заощадите на поїздці – квиток на автобус коштує лише 4,5 гривні. Якщо добиратися на метро + маршрутці, дорога коштуватиме 16 гривень.

Таксі

Ціна 300 – 500 грн.

Таксі – це поїздки з комфортом і без супутників. Плюс на таксі зручно добиратися, якщо у вас велика кількість багажу із собою. Вас заберуть у будинку або ж залізничного вокзалу, якщо ви добиралися до столиці з регіонів, і доставлять прямо до входу в аеропорт, на рівень вильоту. Такі послуги надають усі столичні служби – можна скористатись мобільним додатком для виклику або зателефонувати до диспетчерської служби. Вартість поїздки, природно, буде вищою, ніж автобусом або потягом, вона залежить від маршруту (звідки вас заберуть), класу автомобіля та цінової політики служби таксі. Ціна може зрости за несприятливих погодних умов або складної ситуації на дорозі, в моменти пікового навантаження.

Особисте авто

Можна поїхати в аеропорт своєю машиною. Це зручно, якщо її відженуть назад ваші друзі. Але якщо ви плануєте залишити авто на стоянці (напроти терміналу D є багаторівневий паркінг), дуже уважно вивчіть умови надання послуг паркінгу. Деякі фірми застосовують погодинний тариф, і через тиждень ви можете заплатити за паркування більше 5000 гривень. Також звертайте увагу, що якщо вас підкинуть в аеропорт друзі чи родичі, вийти можна на естакаді та одразу вирушити до терміналу. Автомобілю доведеться одразу поїхати – паркування там заборонено. Також з початком карантину проводжачі не можуть заходити на територію терміналу.

Що варто врахувати додатково?

Перед поїздкою обов’язково перевірте:

  • прогноз погоди. Якщо обіцяють снігопад, дощ чи ожеледиця, варто виїхати заздалегідь чи поїхати поїздом;
  • оголошення про ремонт доріг. Через це теж можуть виникнути пробки на дорогах – потрібно буде брати час із запасом або знову віддати перевагу поїзду;
  • зміни в розкладі громадського транспорту. Передзвоніть до диспетчерської служби в день вильоту та уточніть, чи все йде за планом. Обов’язково перевірте, щоб у вас були квитки, посвідчення особи та посадкові талони. На вході до терміналу діє контроль – треба буде показати документи. Зараз у будівлю терміналу можуть входити тільки пасажири, для тих, хто проводжає і зустрічає вхід закритий, тому попрощайтеся з рідними заздалегідь. Можливо, вам комфортніше поїхати в аеропорт без супроводжуючого – так він заощадить гроші на зворотній дорозі і ви спокійно попрощаєтеся вдома.

Читайте також