A93B_logo

ВООЗ дає зелене світло: організація пропонує державам скасувати заборону на турпоїздки

28 Січня, 2022 2 хв Автор ebilet

Всесвітня організація охорони здоров’я проаналізувала вплив обмежень на поїздки за кордон і вирішила, що вони не є ефективними. Вона рекомендує державам пом’якшити обмеження або їх скасувати. Представники ВООЗ наголошує – це лише створює стресові умови для економіки та соціальної сфери, а користі від таких заходів немає.

Експерти стверджують, що потрібно продовжувати носити маски, робити обов’язкову вакцинацію та вимагати від туристів надати сертифікат та дані негативного тесту на коронавірус. Але повністю закривати кордони немає сенсу – штам омікрон це не стримує.

Також представники ВООЗ рекомендують відмовитися від правила надання сертифікату повної вакцинації як правила для перетину кордону. У ряді країн доступ населення до вакцин досі обмежений, вони не мають можливості отримати подвійну дозу або бустер. У разі рекомендується робити тест на ковід чи антитіла.

Дані ВООЗ мають виключно рекомендаційний характер. Правила в’їзду та карантинних обмежень приймають уряди держав в індивідуальному порядку.

Читайте також