A93B_logo

Кіпр спрощує правила для туристів: з 1 березня тест на COVID-19 не потрібен

29 Січня, 2022 3 хв Автор ebilet
кипр

Полетіти на Кіпр тепер простіше. З 1 березня уряд країни полегшує правила в’їзду для всіх туристів, незалежно від держави, з якої вони прибувають. Єдина умова – вони мають бути повністю вакцинованими.

Також Рада Міністрів Кіпру змінює розподіл держав за рівнем ризику епідемії. З 1 березня 2022 року класифікація включає три категорії, які позначають кольором – зеленим, сірим чи червоним. Сьогодні таких категорій є чотири.

Як полетіти на Кіпр вакцинованим громадянам із 1 березня 2022 року?

З 1 березня всі вакциновані громадяни, незалежно від рівня епідеміологічного ризику в їхній державі, повністю звільняються від умов, які пред’являються до їхньої країни відповідно до категоризації. Навіть якщо країна знаходиться в червоній зоні (як може бути в Україні на початку весни), ви можете полетіти на острів без жодних обмежень. Такі ж правила поширюються на громадян, які перехворіли на коронавірус.

Сертифікат про вакцинацію діє 9 місяців (після цього можна зробити бустер), про одужання після коронавірусної інфекції – 180 днів. Також є умова, якою вакциною ви отримали укол. Серед препаратів, що застосовуються в Україні, Кіпр визнає AstraZeneca (COVISHIELD), Pfizer (BioNTech), Moderna, CoronaVac.

Як полетіти на Кіпр невакцинованим громадянам із 1 березня 2022 року?

Якщо у туриста немає сертифіката про повну вакцинацію (2 дози+бустер, якщо з моменту останнього уколу пройшло більше 270 днів), діють такі правила:

  • у зеленій зоні – потрібен негативний тест на COVID-19, проведений не раніше ніж за 72 години до моменту перетину кордону, або на антитіла, не пізніше однієї доби. Тест роблять усі, включаючи дітей віком від 6 років;
  • у червоній зоні – на додаток до тестів на коронавірус або антитіла при вильоті робиться тест по прильоту;
  • у сірій зоні – в’їзд заборонено для всіх, за винятком деяких винятків (їх можна з’ясувати у посольстві своєї країни).

Сьогодні українським громадянам, незалежно від наявності сертифікату про вакцинацію, потрібно робити ПЛР-тест не пізніше, ніж за 48 годин до вильоту і другий – після прильоту. Безпосередньо на Кіпрі вартість тестування різниться залежно від регіону – у Ларнаці в аеропорту його роблять за 15 євро, на Пафосі – за 19. Результати потім публікуються в особистому кабінеті на сайті www.covidtest-cyprus.com, вони стають відомими протягом 3 годин після взяття проб.

Читайте також