A93B_logo

Де тепло у березні? Куди їхати на море?

17 Лютого, 2022 11 хв Автор ebilet

Березень не асоціюється з сезоном купання, але це лише стереотипи. Якщо ви хочете відпустку на узбережжі, з дайвінгом і купанням, щоб засмагати вдень і прогулюватися по кромці води ночами, це легко влаштувати. І мова не про нудні тури до Єгипту чи Туреччини з all inclusive. Пропонуємо вам ТОПові напрямки 2022 року, де на вас чекає ексклюзивний відпочинок, тепле море та неймовірні враження.

ОАЕ

В Об’єднані Арабські Емірати варто летіти наприкінці місяця – тоді температура в Перській затоці прогрівається настільки, що можна купатися. У березні, як і в будь-який інший місяць, Емірати порадують туристів різноманітністю розваг на будь-який смак, розпродажем в бутіках, захоплюючими екскурсіями та розкішшю. У березні проводяться міжнародні чемпіонати з гольфу та кінні перегони. Останні привертають дуже велику увагу як з боку місцевих шейхів, так і заможних туристів з усього світу.

Найдешевші квитки в ОАЕ у березні пропонує авіакомпанія WizzAir (Одеса-Абу-Дабі від 31 євро), Bees (Київ-Шарджа від 96 євро).

Таїланд

У березні в Таїланді якраз закінчується «високий туристичний сезон». Іноземці, які приїжджали на «зимівлю», потихеньку повертаються додому, а тому ціни на житло та розваги трохи знижуються. Тут буде досить спекотно, температура не опускається нижче 30 градусів, тому загоряти рекомендуємо вранці та ввечері. У першій половині місяця можуть бути дощі, а у другій опадів практично не буває. Для пляжного відпочинку найбільше підходить південна частина країни – Крабі, Ко Чанг, Паттайя.

Ще одна причина полетіти до Таїланду у березні – етнічні свята. Ви можете потрапити на фестиваль татуювань та навіть зробити захисний символ на своїй шкірі, подивитися на вправних бійців на фестивалі тайського боксу. А найколоритніший захід – це свято повітряних зміїв. У ньому бере участь майже половина місцевого населення і в повітря піднімаються тисячі зміїв у формі дивовижних тварин і міфічних істот.

У Таїланд летіти краще і дешевше в Бангкок або Пхукет, тут розташовані основні аеропорти. Рейси із зручною пересадкою на комфортабельних літаках пропонують Qatar Airways, Fly Dubai, Turkish Airlines, Austrian Airlines та Emirates.

Шрі Ланка

Шрі-Ланка зустріне теплою погодою та зменшенням кількості туристів, до кінця березня закінчується високий туристичний сезон. А значить, ви зможете насолодитися напівпорожніми пляжами і навіть знайти відокремлені місця. Вода прогрівається до 29 градусів, тому купатися не лише можна, а й потрібно. З цікавого, що можна побачити, – міграція китів. У березні вони підпливають до берегів острова і за китами можна спостерігати просто з берега, без жодних біноклів. Також рекомендуємо з’їздити в слоновий розплідник та на ферму черепах. Для відпочинку чудово підійдуть будь-які курорти на північному сході країни.

Для подорожей вам варто вибрати квитки в столицю Коломбо, а вже звідти внутрішнім транспортом дістатися до курорту.

Балі

У березні на Індонезійському архіпелазі ідеальна погода – ще не спека, але й купатися вже можна. Влітку стовпчики термометра піднімаються до 33 градусів, а вночі можна насолодитися приємним бризом при 24 градусах. Вітер південного напрямку не дуже сильний, саме те, що потрібно для серфінгу. Для пляжного відпочинку можна вибрати курорт Нуса-Дуа та район Кути.

Пляжний відпочинок можна поєднувати з екскурсіями – на острові є природні заповідники, такі як національний парк Барат. Також можна з’їздити на острів мавп – там брати наші менші не тільки не бояться туристів, а й частенько очищають їхні кишені, тому уважно стежте за речами, особливо дрібними та блискучими. А ще у березні відзначають балійський Новий рік – святкові заходи та карнавал тривають цілих п’ять днів!

З Києва ви можете дістатися аеропорту Денпасар в середньому за 14 тисяч гривень.

Домінікана

У Домінікані у березні також закінчується високий туристичний сезон через підвищення рівня вологості. А «оксамитовий сезон» – це традиційно знижки та бонуси, що для вас вигідно. Для відпочинку у березні чудово підходять як узбережжя Атлантичного океану, так і Карибського моря. Окрім «лінивого» відпочинку, ви можете познайомитися з місцевими храмами (дуже рекомендуємо відвідати кафедральний собор у Санта-Домінго), подивитися на статую Христа та маяк Колумба. А ще ви можете потрапити на святкування Дня Незалежності, і цього дня у Санта-Домінго проходить карнавал із тисячами учасників, та на міжнародний фестиваль класичної музики.

Мальдіви та Сейшели

На Мальдівах та Сейшелах у березні закінчується високий туристичний сезон та починається спека. Купатися точно можна, і висока температура заганятиме вас в океан у пошуках прохолоди. Але справжню прохолоду ви знайдете лише на глибині, тому замисліться над заняттями дайвінгом. Розваги на островах Індійського океану традиційні для пляжного відпочинку – серфінг, дайвінг, прогулянки на яхтах та риболовля. Для засмаги рекомендуємо вибирати ранковий і вечірній час, коли сонце не таке активне. Якщо хочете більше вражень, замовте екскурсію на острови архіпелагу, де ви зможете познайомитися з побутом, культурою, традиціями та кухнею місцевих мешканців. Також дуже цікаво сходити на місцеві ринки, де продають фрукти та рибу. Там можна не тільки купити найсвіжіші делікатесні морепродукти та екзотичні плоди, а й поговорити з місцевими жителями. Часто вони знають англійську.

На Мальдіви з Києва є регулярні рейси в Малі, а на Сейшели – на о Мае. Прямих рейсів немає, доведеться летіти з пересадкою.

Мексика

Насамперед йдеться про популярний курорт Канкун, але можна полетіти і на менш відомі пляжі південного узбережжя. Бірюзова вода, білі піщані пляжі, чудова туристична інфраструктура, дайвінг, серфінг, СПА і яхти – для туристів тут є все, що може побажати душа на відпочинку. Температура повітря вдень рідко вища за 28 градусів, уночі опускається до 23, а ось вода постійно тримається на позначці 26 градусів. Щоб купатися та засмагати саме те, що потрібно! Якщо стане нудно, вирушайте на екскурсії. Мексика – колиска давніх індіанських цивілізацій майя та ацтеків, цікавих пам’яток тут так багато, що й місяця не вистачить з усіма познайомитись.

В’єтнам

Початок весни у В’єтнамі – чудовий час для відпочинку, у цей час кількість опадів мінімальна і щоденні зливи не змусять вас сидіти у номерах. Якщо мандрувати заради пляжного відпочинку, вирушайте на острів Фукуок. У березні повітря прогрівається до 33 градусів, а вода – до 27. Тут на вас чекають чисті піщані пляжі, мальовничі лагуни, автентичні рибальські селища та сучасні парки розваг. Обов’язково побувайте на місцевому ринку – це незабутні враження та можливість спробувати справжню місцеву їжу. На північ країни можна поїхати заради екскурсій до храмів, але купатися в інших регіонах не вдасться.

Рекомендуємо летіти в Ханой чи Хошимін, а там добиратися на курорт. Є рейси зі Львова на Фукуок, але такий переліт обійдеться разів 6 дорожче – дешевше дістатися В’єтнаму, а там скористатися внутрішнім транспортом.

Танзанія

А точніше, її найбільший острів Занзібар – мекка для туристів у березні. Він розташований у Південній півкулі, тобто все навпаки: березень там – це початок осені на наших курортах, тобтр шикарний «оксамитовий сезон». Краще вирушити у подорож на початку місяця, бо з третьої декади березня на Занзібарі розпочинається сезон дощів. Температура піднімається до 33 градусів, тому не забудьте взяти із собою захисний крем від засмаги. Крім прогулянок на катерах і традиційного дайвінгу, ви зможете зайнятися снорлінгом (спостереженням за жителями підводного світу), поплавати з дельфінами та черепахами, погодувати з рук гігантських черепах на острові Призон і пограти з карликовими мавпами колобусами, відвідати села рибалок та плантації з вирощування спеції.

Полетіти прямим рейсом на Занзібар з України можна з авіакомпанією SkyUp Київ-Занзібар від 236 євро.

Західна Європа

На курортах Західної Європи (Середземномор’я, Атлантичного океану) у березні купатися не можна, якщо ви не шанувальник моржування. Але насолодитися весняним теплом (температура піднімається до 20+ градусів), подихати морським бризом, поніжитися у сонячних променях та випити келих вина на літній терасі прибережного ресторану можна. Можна влаштувати невелику відпустку або лише романтичний вікенд, тим більше що бюджет для цього знадобиться невеликий – можна вкластися в 100-200 євро з перельотами, проживанням, ресторанами і навіть сувенірами. Європейські курорти, привабливі для відпочинку в березні – це Іспанія (Аліканте, Валенсія), узбережжя Португалії, французька Ніцца.Найвигідніші пропозиції авіаперевізників у цьому напрямку – це Київ-Аліканте від 41 євро, Київ-Валенсія від 34 євро.

Читайте також